Zin in zon, zin in zingen?
Kom dan naar La Miana in de Spaanse Pyreneeën voor de Lichtenberger® zangweek van 24 september tot
1 oktober 2022.

Een heerlijke zangweek op een prachtige plek!

La Miana, een voormalige pastorie met Romaanse kapel, dateert al uit de 8e eeuw. De serene sfeer is er nog altijd voelbaar. Midden in de natuur, met uitzicht op de zonovergoten heuvels van de Pyreneeën. Een mooie plek om te vertragen, je zintuigen te openen en te genieten van (samen)klank.

In alle rust ga je ontdekken hoe je stem functioneert en hoe je met meer gemak kunt zingen. Je maakt kennis met de Lichtenberger® Methode, of verdiept je ervaringen als je al lessen gevolgd hebt.

Een week voor iedereen die nieuwsgierig is en wil investeren in zijn of haar eigen stem. Je hoeft geen ervaren zanger te zijn, deze week is open voor iedereen!

Programma

De Lichtenberger® zangweek wordt verzorgd door Miriam Drost.

Zaterdag 24 september is de aankomstdag en op zondag 25 september starten we met het programma.

Op zondag, maandag, woensdag, donderdag en vrijdag  zullen we steeds zo’n 3  uur aan zingen en stemontwikkeling besteden. We zingen a capella of met gitaarbegeleiding, eenvoudig meerstemmig repertoire in allerlei stijlen, van klassiek tot wereldmuziek en een enkele popsong. Op vrijdag sluiten we de zangweek af met een informeel concertje in de kapel van La Miana.

Het zingen van repertoire wordt afgewisseld met diverse Lichtenberger werkvormen: klankzingen, lichaamswerk en beweging. Je leert over de fysiologie van het zingen.

Elke cursusdag is er (voor het officiële programma begint) de mogelijkheid om mee te doen aan een VoiceMindBody klankmeditatie. De klank van je eigen stem brengt je in de rust- en herstelmodus. Een heerlijk begin van je dag!

 Er is ruim voldoende tijd om naast het zingen te genieten van alles wat La miana je te bieden heeft, het geleerde te laten bezinken en de nawerking van de lessen te ervaren. Of een uitstapje te maken in de prachtige omgeving.

La Miana

We verblijven deze week op het landgoed La Miana, een prachtige plek in de uitlopers van de Oostelijke Pyreneeën, midden in een stiltegebied. Maar ook in de buurt van mooie middeleeuwse dorpjes en leuke stadjes.  Op het landgoed zelf kun je een duik in het zwembad nemen, of een wandeling maken door de prachtige omgeving. Kortom: een heerlijk oord om ongestoord te zingen en te relaxen!

Dinsdag is een vrije dag die je naar eigen keuze kunt invullen. Bijv. met een bezoekje aan één van de middeleeuwse dorpjes, de stad Gerona (Girona) of het bijzondere Dali-museum in Figueres. Zelfs een dagje Middellandse Zee is goed te doen!
Klik hier voor meer info en uitstapjes.

Kosten, verblijf en verzorging

Voor de zangcursus betaal je €195.

Het verblijf op La Miana is inclusief Volpension bestaande uit ontbijt, koffie/thee tussendoor, lunch en 3 gangen diner met eenvoudige landwijn. De maaltijden worden allemaal vers bereid, veelal vegetarisch en heel smakelijk!

Voor het verblijf zijn er twee mogelijkheden:

  •  Gedeelde kamer voor 2 personen, inclusief volpension, voor €475 per persoon 

  • Éénpersoonskamer, inclusief volpension, voor €625 euro (let op: er is maar een beperkt aantal éénpersoonskamers beschikbaar)

  • Je kunt uiteraard met een niet-zingende reisgenoot komen. Hij/zij betaalt dan alleen de kamerprijs. Voor de zingende gasten komt de cursusprijs bovenop de kamerprijs.

Goed om te weten: La Miana is een hele sfeervolle accommodatie, in een prachtig oud pand, tamelijk afgelegen, midden in de natuur, maar het is vrij eenvoudig. Zo maken de meeste kamers gebruik van gemeenschappelijke badkamers en is de inrichting landelijk en eenvoudig.

Op de website van La Miana vind je vele foto’s om een indruk van de accommodatie te krijgen.

De reis naar La Miana

Reis
Iedereen reist op eigen gelegenheid naar La Miana. Per auto, trein of vliegtuig.

  • Wie wil vliegen kan kiezen voor vluchten naar Girona of Barcelona. Er zijn nu al (goedkope) tickets te boeken via bijvoorbeeld Transavia.
  • Per spoor reis je vanaf Rotterdam in minder dan 10 uur naar Girona.
  • Met de auto is het vanaf Utrecht 14,5 uur rijden.

In overleg zijn er natuurlijk samenreis mogelijkheden te organiseren.
Neem daarvoor contact op met Miriam.

Meer informatie en Aanmelden


Heb je nog vragen over de inhoud van deze zangweek?
Of wil je je aanmelden?
Stuur dan een e-mail naar Miriam