De klank die wat met je doet.

Volwassenen

Ook volwassenen kunnen bij Rezonanz terecht. De Lichtenberger® Methode is ook voor volwassenen een fijne toegang om makkelijker en vrijer te zingen. Beginners en gevorderden, koorzangers en koordirigenten, amateurs en professionals komen al jaren in de lespraktijk van Miriam en hebben baat bij de lessen. Het accent ligt op vrijer stemgebruik door middel van klank (en niet zozeer op het instuderen of uitvoeren van repertoire).
Mensen komen soms met stemproblemen, om (als amateur of professional) aan hun spreekstem of zangstem te werken of meer van hun stem te kunnen genieten. Of omdat ze graag meer van de Lichtenberger® Methode willen weten.

Lichtenberger® Methode

In 2010 maakte Miriam kennis met de klankgeörienteerde Lichtenberger® Methode via Niels Kuijers en Ineke Nelemans. Zij rondde in april 2016 de driejarige opleiding tot docent af in Lichtenberg (Duitsland) en past de methode met veel plezier toe in haar lessen. 

De Lichtenberger® Methode biedt een zeer toegankelijke weg om zowel kinderen als volwassenen hun stem te helpen ontdekken en steeds vrijer te leren gebruiken. 

Miriam Drost

Miriam Drost-Peek (1975) is stempedagoog in hart en nieren. Zij heeft de afgelopen 20 jaar een schat aan ervaring opgedaan in al haar verschillende werkterreinen. Dat komt haar in haar gevarieerde werkzaamheden zeer goed van pas.

Naast alles wat met gezond stemgebruik te maken heeft, specialiseert Miriam zich meer en meer in de connectie tussen stemklank en gezondheid. 
Zingen om lekkerder in je vel te zitten. Of te wel gebruik maken van de Good Vibrations die je zelf produceert.

Maak een lesafspraak!

Ook zin om (weer) eens aan je stem te werken? Om kennis te maken met of je te verdiepen in de Lichtenberger® Methode? Om (voor het eerst) te kijken wat er mogelijk is met je eigen stem? Kom langs voor een les.

Deze lessen zijn op afspraak in te plannen, in een zelfgekozen frequentie.
De kosten zijn € 60,- per uur, inclusief BTW.

Op zoek naar (groeps)lessen voor kinderen? Zie Young Voices.

Prijzen individuele lessen

Individuele lessen

Basisschoolleerlingen

30 minuten

 €    25,00

Jongeren 12 tot 21 jaar

45 minuten

 €    37,50

Volwassenen

60 minuten

 €    60,00

bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW
Voor minima geldt een kortingsregeling 

Workshops voor Koren

Van een eenmalige workshop tot een heel koorscholingstraject voor je koor: 
Ook dat is mogelijk bij ReZonanZ. 

Miriam heeft met diverse koren in heel Nederland gewerkt. Onder andere:

Vocaal Ensemble Rijssen (olv Jan Geert Heuvelman)
Kamerkoor Vocoza, Haarlem (olv Sanne Nieuwenhuijsen)
Sing2Enjoy, Nootdorp (olv Carolina Federbusch)
Las CanTantes, Veenendaal (olv Vincent Doek)

Je koor beter en makkelijker laten zingen? Neem contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Zangvakantie Spaanse Pyreneeën

Zin in zon, zin in zingen?

Kom dan naar La Miana in de Spaanse Pyreneeën voor
de Lichtenberger® zangweek van 24 september tot
1 oktober 2022.


Een heerlijke zangweek op een prachtige plek!
La Miana, een voormalige pastorie met Romaanse kapel, dateert al uit de 8e eeuw. De serene sfeer is er nog altijd voelbaar. Midden in de natuur, met uitzicht op de zonovergoten heuvels van de Pyreneeën. Een mooie plek om te vertragen, je zintuigen te openen en te genieten van (samen)klank.

In alle rust ga je ontdekken hoe je stem functioneert en hoe je met meer gemak kunt zingen. Je maakt kennis met de Lichtenberger® Methode, of verdiept je ervaringen als je al lessen gevolgd hebt.

Een week voor iedereen die nieuwsgierig is en wil investeren in zijn of haar eigen stem. Je hoeft geen ervaren zanger te zijn, deze week is open voor iedereen!