Zin in zon, zin in zingen?
Kom dan naar de Mas Blanc in de Cevennen voor de Lichtenberger® zangweek van 25 september tot
2 oktober 2021.


Een heerlijke zangweek op een prachtige plek!

Le Mas Blanc, een voormalig benedictijner klooster, werd gebouwd in de 11e eeuw. De serene sfeer is er nog altijd voelbaar. Midden in een natuurreservaat, met uitzicht op de zonovergoten heuvels van de Cevennen. Een mooie plek om te vertragen, je zintuigen te openen en te genieten van (samen)klank.

In alle rust ga je ontdekken hoe je stem functioneert en hoe je met meer gemak kunt zingen. Je maakt kennis met de Lichtenberger® Methode, of verdiept je ervaringen als je al lessen gevolgd hebt.

Een week voor iedereen die nieuwsgierig is en wil investeren in zijn of haar eigen stem. Je hoeft geen ervaren zanger te zijn, deze week is open voor iedereen!

Programma

De Lichtenberger® zangweek wordt verzorgd door Miriam Drost.

Zaterdag 26 september is de aankomstdag en op zondag 27 september starten we met het programma.

Op zondag, maandag, woensdag, donderdag en vrijdag  zullen we steeds zo’n 3  uur aan zingen en stemontwikkeling besteden. We zingen a capella of met gitaarbegeleiding, eenvoudig meerstemmig repertoire in allerlei stijlen, van klassiek tot wereldmuziek en een enkele popsong. Op vrijdag sluiten we de zangweek af met een informeel concertje voor de andere gasten van de Mas Blanc.

Het zingen van repertoire wordt afgewisseld met diverse Lichtenberger werkvormen: klankzingen, lichaamswerk en beweging. Je leert over de fysiologie van het zingen.

Elke cursusdag is er (voor het officiële programma begint) de mogelijkheid om mee te doen aan een VoiceMindBody klankmeditatie. De klank van je eigen stem brengt je in de rust- en herstelmodus. Een heerlijk begin van je dag!

 Er is ruim voldoende tijd om naast het zingen te genieten van alles wat de Mas Blanc je te bieden heeft, het geleerde te laten bezinken en de nawerking van de lessen te ervaren. Of een uitstapje te maken in de prachtige omgeving

De Mas Blanc

We verblijven deze week in het voormalig klooster Mas Blanc. Deze bijna magische plek met uitzicht over de heuvels, is omringd door 40 hectaren eigen bossen, terrassen, en wandelpaden langs eigen bronnen. En er is een verwarmd zwembad!
Een heerlijk oord om ongestoord te zingen en te relaxen!

Dinsdag is een vrije dag die je naar eigen keuze kunt invullen. Bijv. naar de markt, een wandeling of een bezoekje aan de Grotte de Chauvet. Deze grot is pas kortgeleden opengesteld voor publiek en bevat honderden tekeningen van meer dan 30.000 jaar oud!

 

COVID-19 en deze reis

Als het reisadvies voor de regio waarin de Mas Blanc ligt, op moment van vertrek (vanaf 24 september 2021) oranje is, zal de week niet doorgaan en ontvangen deelnemers het volledige reisbedrag (minus 15 euro administratiekosten) retour. Uiteraard werken we Corona-proof tijdens deze week.

Kosten en verzorging

Voor de zangcursus betaal je 195 euro.

De kosten van het verblijf liggen tussen de 270 en 554 euro. Ze variëren, afhankelijk van de accommodatie waar je voor kiest. 
Inbegrepen zijn:

  • table d’hôte: 5 avonden een driegangen menu – evt. vegetarisch – (exclusief drankjes) Let op: Op de site van de Mas Blanc staat dit als een optie vermeld, maar als deelnemer van de zangweek is het de bedoeling dat je ook aan de table d’hôte deelneemt

  • de huur van je kamer, appartement, huis of kampeerplek

  • de eindschoonmaak, de toeristenbelasting en de administratiekosten.

Je verblijft in één van de accommodaties van het voormalige klooster.De verblijfsmogelijkheden zijn uitgebreid: een vakantiehuis met een groep, een kamer voor jou alleen of met z’n tweeën, kamperen, etc.

Op de website van de Mas Blanc vind je hierover meer informatie.

Bij je aanmelding stem je samen met Jan de Rooij van de Mas Blanc af wat bij jou past qua persoonlijke wensen en prijs.

Er wordt op vijf van de zeven avonden heerlijk voor ons gekookt met verse producten uit de streek. Op de overige avonden kun je zelf koken in de keuken van je appartement of uit eten gaan in de buurt.

Reis en meer informatie

Reis
Iedereen reist op eigen gelegenheid naar de Mas Blanc. Per auto, trein of vliegtuig. In overleg zijn er natuurlijk samenreis mogelijkheden te organiseren.

Meer informatie?
Heb je nog vragen over de inhoud van deze zangweek?
Neem dan gerust contact op met

Miriam Drost

Meer informatie over de accommodatie, het eten en de reis naar de Mas Blanc vind je op www.masblanc.nl (aanmelden kan ook via deze site)

Contact: tel. 0033 4 66 24 36 59 / e-mail: bonjour@masblanc.nl